vacation

På grund av tekniskt strul (jäkla skitgrejor) så kommer det att vara tomt här under hela Emmabodafestivalen. Alltså ingen idé att klicka in här. Hörs igen på måndag! Puss


just try another time to fill that empty space



Sitter i min mormors lägenhet och ska strax äta middag bestående av lite fantastisk sushi. Underbart. Min lilla mormor har nämligen en liten sushiresturang två trappor ner och tjugo meter bort. Bra? Ja.

Måste skryta om dagens bravader: Jag duschade OCH packade inför Emmaboda (festivalen) på 20 minuter. DET är fantastiskt bra jobbat. Vågar knappt öppna väskan och få reda på vad som finns där, har jag två matchande plagg tro? Och jag vågar definitivt inte tänka på vad jag har glömt. I morgon klockan 06.någonting går tåget mot destination Emmaboda. Jag känner skräckblandad förtjusning. Fast helt klart övervägande skräck. Tänker inte gå på bajamajorna. Tänker hålla mig i en vecka. Japp.

Nu: Sushi och mormormys.

i wish i could say no regrets and no emotional debts

såhär såg det ut igårkväll när jag mötte upp min underbara lilla snärta Sophia i Uppsala för en mysig middag på Tzatziki.

Notera: Innan middagsbesöket var vi tvugna att ta en sväng ut till Gränby C för att införskaffa ett par byxor åt mig för att jag var så oerhört intelligent och 1: glömde bort att det var söndag och att affärerna var stängda när jag kom in till stan och 2: inte tidigare hade insett att kvällarna i Sverige inte är lika underbart varma som kvällarna i Alanya.


trött



Just nu: Helt slut. Dags att ta tag i en massa jobbigheter och sedan ladda om inför Emmabodafestivalen.


i lie awake and pull him close just to feel each breath he takes

Har myst med Julia på stan, suttit och fikat i kvällssolen och filosoferat om livet och så vidare. Nu ska jag mysa med den bästa som finns framför en film. 



Har gått barfota i minst en vecka nu. Underbart! 


länge leve sommaren



Idag har vi seglat och solat. Och badat i det svenska vattnet som kan liknas vid en isvak jämfört med Turkiets. Snart blir det middag tillagat av kocken Erik. Thank God för Erik.

Västkusten

Sitter i en liten stuga på västkusten och har det bra. Vi har hittills fått en dundrande välkomstmiddag bestående av soppa med färska musslor (med skal på), havskräftor och ostron, gått längs med havet, åkt till ett litet samhälle och ätit glass vid hamnen och lite annat smått och gott. Det här är en smak av svensk sommar när den är som bäst.

Vi bor som sagt i en stuga med J's kompis och hans familj med deras respektive. Martins bror råkar vara kock vilket innebär att vi äter himmelsk mat hela dagarna. Skulle vilja lägga upp bilder men hittar ingen SD-port så det får bli senare. Ikväll ska vi nog ta det lugnt och äta gott.



I alanya

home is wherever i'm with you

Nu är jag hemma igen efter en underbar vecka i Alanya, 40 graders värme i skuggan, kopiösa mängder ohälsosamheter, sol, bad, dansande, genomsnittlig nattsömn på fyra timmar, otroligt mycket kärlek och så vidare. Närmare två tusen bilder har tagits med min kamera, ska bli sjukt skoj att kolla igenom det sen. Åh, vill faktiskt tillbaka!

I morgon bitti bränner jag och Jesper vidare till Västkusten för en veckas till semestrande med lite segling och umgås med ett kompispar och så. Ska dock försöka blogga därifrån. Ikväll blir det bio med min familj och pojkvän och några fler, mysigt.



loving you is as easy as breathing



Älskvärda. Mina. Inget att tillägga.

tips: monki ♥ iphone

Är ni också dåliga på att skydda eran iPhone? Jag fullkomligen avgudar min men har inget skydd till den alls. Så när jag var inne på Monki förra veckan för att spana in deras rea låg detta vid kassan. Underbart. Snyggt och billigt, fanns i flera färger. För 60 pix blir det ditt!

Är kanske egentligen en korthållare eller något men passade perfekt till min 3GS.




let me fly above the highest clouds and swim in the deepest of oceans

Fick den här tavlan av min bästa vän Sophia när jag fyllde år, och är så himla glad över den. En av de finaste presenterna någonsin tror jag, just för att hon gjort den speciellt för mig. Jag älskar det här citatet (som faktiskt kommer ifrån Harry Potter och fången från Azkaban, nördvarning), och hade skrivit ner den på ett papper som hon senare snappat åt sig och sparat, och fick den här tavlan tillverkad.


söta små tassar #2

Det går i allafall att göra dem svartvita.

Det

söta små tassar

Fy sjutton vad jag saknar Photoshop! Får sitta och redigera bilder i ett sunkigt bildvisningsprogram. Inte alls lika roligt eller effektfullt. Hoppas datorn blir färdig snart.

Modell: Kusin Julia (2,5 år).


vi undrar bara vilken färg du har på vingarna



Privatliv är privatliv, men jag måste visa er den här underbara dikten som min farmor skrev själv till min farfars dödsannons. Jag avundas henne. Rakt från hjärtat. Rakt till hjärtat.

(tidsinställt inlägg)

och vad vet du om när hjärtat kan bränna för kärlek som aldrig kan dö men inte heller leva

Hej! Är förhoppningsvis i Alanya och har det sjukligt bra just nu tillsammans med världens bästa pojkvän, bror och Ebba. Men har gjort några tidsinställda inlägg så att det inte ska vara helt dött här när jag är borta.

Har jagat dessa så länge nu. Så, jag vann tillslut såklart. Så fina på sin plats i garderoben. Fast finast på, perfekt att stoppa in någonting fint i. Föreställer mig någon blommig top, så det blir väl till att jaga det också innan de premiäranvänds.


Hejdå Sverige, Hej Alanya!

Nu ska snart jag, Jesper, Tom och Ebba bege oss till Arlanda. Ta en öl och käka innan flyget går och bara njuta :) Så hejdå Sverige och alla fina människor, hej Alanya! Längtar så otroligt mycket, om ett dygn ligger jag i en solstol på stranden och dricker drinkar.

Alldeles nyss på Ebbas balkong. Lycklig.


Just nu:

Tar jag och Jesper en öl och firar att vi åker i morgon! Eller, han sitter i soffan med ölen och jag packar mest. Ibland i allafall. Hur som helst är vi jäkligt taggade!

Hörs nog i morgon, om inte annat har jag några små tidsinställda inlägg till er.  Eventuellt kanske jag tar och skriver något där nere, men i första hand ska jag bara slappa och ha det underbart. Och dansa. Och dricka drinkar. Och äta glass. Och äta frukostbuffé. Och ligga på stranden. Och bada. Och mysa. Ha en bra vecka!


You ordinary people know true laughter

Åker in till stan sista kvällen innan vi åker och umgås lite med Julia. Och Linnea. Trevligt. Dagen har spenderats med att sola och vila, har mått så jäkla konstigt senaste dagarna. Megahungrig hela tiden samtidigt som jag inte har någon stor aptit, och mår sjukt illa. Hoppas det går över tills i morgon.

Idag kör jag min storebrors jeansskjorta, cykelbyxor och smutsiga converse.


med till alanya

åker den här sköna gigantiska sjalen. Eller vad kallar man det? Sarong? Like it a lot, H&M förra sommaren. Kommer att hänga med på stranden misstänker jag.


luggage



Hittills har det åkt fram 7 klänningar, 2 långärmade tröjor och tre par shorts.

i only know that i am better near to you

Sticker iväg och onsdagsmyser och äter sen middag med lite trevligt folk. Alltid uppskattat. Men orkar inte klä på mig ordentligt och orkar inte sminka mig så det får bli såhär: naket ansikte och poncho. Puss!


kvällsnöje



Att försöka få upp låset på denna som min käre storebror på något sätt glömt bort. Underbart. Bara 999 kombinationer kvar att testa!

born this way

Har precis varit ute och sprungit. Fy sjutton vad jobbigt det var. Igår också. Gjorde dessutom 75 situps. Här är den obekväma sanningen, utan en sminkgnutta och svettig som aldrig förr. Svartvitt så ni slipper missta mig för ett stoppljus.


Packning pågår

Har ännu inte börjat packa, men skrev en packlista och plockade fram en väska igår. Framsteg. Passade även på att rita ett litet självporträtt på packlistan. Likt va? :D Det är jag på stranden. Får ta en bild och jämföra sen.  




cause you can't deny you've blown my mind

Dagen har ägnats åt olika nyttigheter och tvungenheter (?) så som att springa och att visa min häst för den sista som ska provrida. (Min häst ska ut till en fodervärd, och har har fått runt 30 spekulanter, så det har gällt att gallra noggrannt). Har även lagt en tax-free beställning till flyget, blev en digital undervattenskamera och lite godis :)

Nu tänker jag ta det lugnt hela kvällen. Ha en bra kväll, puss på er!




in my bag

Har totalt förälskat mig i vitamindrycker, dels det här märket och sedan ett annat som jag tror heter Vitamin Water. Hur som helst är den här smaken helt underbar. Testa!


if i could start again, a million miles away, i would keep myself

Dagen har spenderats i uppsala, lunchat med tre tjejer och strövat omkring i butikerna. Tyckte faktiskt inte att det fanns någonting intressant på rean, tyvärr. Resten av dagen tänker jag spendera med att läsa och titta på film, jäkla skittråkväder. Men det är ju lite mysigt ändå.


Nojig? Nej. Inte alls.



Så, det här är lite grejer jag (och Jesper) handlat inför resan. Man vill ju inte bli sjuk och må dåligt liksom. Så klart att fem rör med vätskeersättning, Samarin, hydrokortisonsalva, ipren, dimor, förebyggande bra-för-magen-tabletter, olika solskydd och hudkräm samt sex små flaskor med handsprit behövs. Ska dock lägga till några andra smärttabletter än ipren och en solkräm med högre skydd.

and tears come streaming down your face when you lose something you can't replace

Så, dessa solglasögon gick sönder för ett tag sen. Och jag ville inte slänga dem. Så nu har jag lämnat in dem till en optiker och simsalabim: hela igen. Så lätt det går med materiella ting.

Synd att det är svårare med trasiga hjärtan. Och trasiga mammor eller trasiga farfarar.


Julia #2



Samma bilder som tidigare, svartvitt. Lite beskärda.

Julia



Min kusin Julia (2,5 år) lade sig på vår köksö igår, så jag var tvungen att plocka fram kameran. Så himla tråkigt att inte ha Photoshop nu bara, men förhoppningsvis får jag snart en dator med Photoshop på.

och färglös som en tår blir jag utan dina andetag



Jag ska lära mig att spela gitarr. Jag har alltid velat lära mig det (och gick på gitarrskola under en period, vilket visade sig vara totalt värdelöst) men aldrig orkat ta tag i det. Så nu tänker jag sitta och pilla på gitarren tills jag åtminstone klarar en (halv?) låt. Jag börjar med utan dina andetag. Och dricka vin. Det kanske hjälper, man brukar ju bli bättre på det mesta då.

please don't ask me why, just kiss me this time

såhär såg jag ut idag. Busenkel. Haha, måste berätta dagens roligaste: Jag och Jesper var förbi hans jobb och hämtade upp lite prylar, och det kom in någon snubbe med en leverans som såg ut ungefär som Ronald MacDonalds okände bror, dock utan rött hår, men med jordens ölkagge. "Vilken fin böna han har", säger han till Christer (min pojkväns chef). Vi höll på att skratta oss fördärvade när han hade gått. Stackarn. Ganska komiskt. Men, om Jesper någon gång dumpar mig vet jag ju att jag slipper vara själv resten av livet. Pjuh.



fredagsmys

Kom just hem från stan, jag och min pojkvän har fixat lite saker och så har han bjudit mig på fika i solen. Mysigt.


RSS 2.0