everything's falling and I'm included in that



Jag och Leo har solat, och sen har jag arbetat som en liten gnu. Så nu tänker jag ta det lugnt och äta chips. Och vänta på kärleken.

du frågade vem som förstört mig, jag gav dig inget svar

Har just beställt ett par söta skor, lycka. Och nu ska jag sätta mig och läsa i solen en stund. Och sola. För man vill väl inte vara Alanyas blekaste lilla turist?


nytt

Efter att min andra plattång lade av (small till och dog) på ett halvår bestämde jag mig för att införskaffa mig något riktigt bra. Så idag fick jag hem den här av min frisör. Går väl loss på strax under tusenlappen. Helt klart värt det, för den håller jäkligt länge. Och är fantastisk.  


details



Detta är mina nyaste bikinis. Gick inte att få någon bra helbild på dem så ni får se sen. Antagligen vet ni redan exakt hur de ser ut :) Målet var dock att hitta en vit, virkad bikini. Misslyckades. Någon som har ett tips?

I loved you first, I loved you first

jag har förändrat mitt liv. Jag ska lämna ut min häst till en fodervärd. Min stjärna, mitt hjärta, min underbara fina. Sanningen är att det är det rätta att göra just nu. På två dagar har jag blivit fullkomligen mailbombad. Jag ska hitta den bästa av dem alla. Bara det bästa till min fina.


i want loads of clothes and fuckloads of diamonds

Så, where have I been? Jag har varit lite här och där. Gjort lite ditten och datten. Igår var jag i stan hela jäkla dagen och uträttade diverse ärenden, bland annat var jag hos begravningsbyrån. Och idag var jag med Jesper i stan och handlade, han fyllde typ tre kassar med kläder (nya kvinnan i vårt förhållande?).

Har nog inte så mycket mer att informera om. Mer än att detta bar jag idag.


everybody's feeling warm and bright inside

Detta, mina vänner, är Sunny Hill. Hotellet jag, min pojkvän, Tom och Ebba ska bo på i en vecka (och förhoppningsvis min kusin David och en kompis till honom, de bokar på måndag eller tisdag isåfall) och må så jäkla gott. På dagarna ska vi sola och dricka och äta gott mest hela tiden (all inclusive). Och ligga och slappa i en solstol under ett parasoll med en drink i den ena handen och en glass i den andra. Och bada, bada, bada. I havet och i poolerna. Förmodligen mest i havet. Fy sjutton vad skönt det ska bli! Ser ni utsikten? Den är helt underbar! Och stranden är typ två kilometer lång, 250 meter från hotellet. Jag längtar så himla mycket! Och på nätterna ska vi parta.

Någon som varit i turkiet? Isåfall, vad rekommenderar ni att göra för utflykter till exempel, och vad ska man handla? Saker jag vill göra är:

- Åka på en båtutflykt, då man får snorkla och se massa saker.
- Utforska de många barerna och klubbarna i Alanyas marina
- Promenera längs de långa stränderna hand i hand med Jesper
- Titta på soluppgång och solnedgång
- Åka jetski, bananbåt, badring efter motorbåt och kanske parasailing
- Åka och titta på Pamukkale? (vita kalkstensklippor, där finns även drottning kleopatras gamla privata kalkbassäng)
- Titta på röda tornet
- Det skulle vara skitkul att testa på forsränning eller bodyraftning. (Adrenalin!)
- Vara med på en turkisk afton?
- Besöka Alanya Aquapark
- Ebba insisterar på att vi ska gå på strippklubb.
- Åka till droppstensgrottan Dimcay (en av världens största droppstensgrottor)

Misstänker att jag måste diskutera ovanstående lista med mina medresenärer. Och rensa den. Vi lär inte hinna allt på en vecka.



Jag fick printscreena från vings hemsida, man kunde inte spara ner bilderna.

Midsommarbilder

Godmorgon! Jag kan nu meddela att resan är BOKAD OCH BETALD! Så jäkla underbart! :) Ska försöka fixa lite bilder och visa er snart.

På schemat idag står städning, ridning och löpning. Inte så kul. Jag bjuder på lite midsommarbilder sålänge. Innan vi kom till öregrund.


God morgon, eller?



"Katten den har fyra ben, tuppen den har två. Snoppen den har inga ben, men den kan stå ändå - skål!" Det var en av de snapsvisor som sjöngs igår. Hann med både barngullande, snapsdrickande, ätande, och sedan festande i öregrund. Idag är jag ganska trött, och har spenderat dagen med att äntligen fastställa vilken resa jag ska åka på, med vilka och när - så nu är det bestämt! Vågar inte avslöja något innan det är bokat, vilket det ska bli senare ikväll. Äntligen!

Uppdaterar i morgon om resan och med fler midsommarbilder. För nu ska jag titta på film med familjen, vänta på Jesper och sedan boka resan. Hej så länge!

midsommarfirande

Glad midsommar allihopa! Sitter själv hemma en stund, farmor är ute i trädgården. Vi orkade inte följa med resten av gänget som har begett sig bort för att gå tipsrunda, dansa runt midsommarstången eller bara vara sociala. Jag har ingen lust att vara social just nu. Kände liksom inte för att kramas med tusen omtänksamma människor som frågar: Hur är det? Lektion ett i att prata med sörjande människor: Sluta för guds jäkla skull fråga "hur är det?". Säg, jag beklagar. Jag är ledsen. Eller något i den stilen.

Hur som helst, vi är en del av släkten som ska äta gott (och dricka gott) här hemma hos oss. Det blir trevligt. Sen tänker jag och resten av den unga men tillräckligt gamla generationen bege oss till öregrund för festligheter.

Såhär ser jag ut just nu, iklädd endast Jespers tröja (älskar att ta hans tröjor, han får aldrig ha några ifred) och ett par trosor, men ska strax hoppa i den här underbara klänningen och måla naglarna i hong kong, innan resten av armen kommer hem.


just some medicine



Nu tänker jag blogga om ett annat ämne. Gissa vad det här är? Visar senare. De kommer att hänga med utomlands.

fall like a wave against a rock

så, nu har vi ätit mat och framförallt jordgubbar, gått ut i skogen och hämtat björkris att pynta skrindan med inför i morgon, lövat den och så vidare. Men det spelar faktiskt ingen roll hur mycket vi gör. Farfar är död ändå.

Jag väntar just nu på Jesper, tänker mysa och dricka vin.



Lånade mormors stövlar. Det är rätt coolt med röda stövlar. Behöver ett par till festivalen. Nästa inköp.

whatever could it be that has brought me to this loss

Delar av familjen (vilket betyder närmaste delen av släkten i mina öron) är samlad nu, har insett att det är det bästa sättet att överleva. Tillsammans. Fastän jag är en ganska stängd människa så har jag lärt mig att vi är starkare tillsammans. Hur som helst: vi sysselsätter oss. Städar, bloggar, installerar program, pluggar, lagar mat, fixar, byter, läser, lagar, redigerar bilder, planerar begravning, skrattar, är ledsna. Det är också ett effektivt sätt att överleva. Att sysselsätta sig alltså.

Jag väntar på ett litet paket från HM vilket gör mig rätt glad. Har väntat i evigheter. Och vi är i allra högsta grad inne i overklighetsstadiet, vilket jag typ aldrig lämnat när det gäller min mamma. En sak som är säker är att det här är bra mycket lättare att hantera när man är i närheten av min farmor - fy sjutton vilken stark kvinna. Sund. Smart. Unik. Hon sa igår när jag tyckte att hon skulle följa hem till oss och sova (när vi var på sjukhuset hos farfar. Hos farfars kropp.): Nej, jag sover ju så dåligt i era sängar. Och sen så vill jag ju sova hemma. Farfar är ju där, fast han är här, fast han är ingenstans. Ja, just så är det väl.


another crack in this devastated heart

Igår dog min farfar. Alldeles för tidigt. Det är tre veckor sedan han blev inlagd på sjukhuset, och runt en vecka sedan vi fick bekräftat att han hade lungcancer. Det har gått så fort. Alla hans närmaste var där och vakade, jag höll hans arm när han dog.

Det här finns inte.


only love can cause this much pain and sorrow

Bloggade inte igår, tänker inte blogga idag och kanske heller inte i morgon. Har jobbat och spenderat en del tid på akademiska sjukhuset hos min farfar, för det finns snart ingen tid kvar. Jag är ledsen och trött. Det är orättvist att min farfar ska dö. Det är orättvist att så många jag älskar ska dö. Jag vill inte säga hejdå.

Jag skriver mer snart. Nu ska jag lägga mig och sova, låta Jesper hålla ihop mig som så många gånger. Utan honom skulle jag falla isär.

i see that look in her face, she's got that look in her eye

Detta bar jag idag. Ett par nya shorts jag älskar, MONKI. Topp från gina, kan omöjligt vara någon som undgått den. Tröja weekday. Kavaj HM.




"Svart klänning. Högklackat. En liten, oanvändbar väska."

Måste erkänna en sak: jag är fast. Jag är fullkomligt fast i Marian Keyes Oväntat besök på Star Street (rubriken kommer därifrån förresten). Jag hade rätt, man uppskattar hennes humor till fullo först när man upplevt de scenarion hon skriver om själv. Eller i allafall förstår dem. Vilket betyder att om det finns några kvinnor därute som är runt 40 och har lite för stor passion för choklad och kläder och inte läst Marian Keyes så borde ni göra det. Fast jag ska inte uttala mig. Inte riktigt än. Inte förrän jag har läst en eller två böcker till av henne och fortfarande gillar det. Det här är trots allt hennes senaste bok, och hon kan ju ha utvecklats mer på äldre dar.

Marian har redan lärt mig mycket. Bland annat förändrat min syn på målande text: Jag har alltid varit rädd för att överdriva målandet i texter, jag har tyckt att det kan bli lite överdrivet löjligt ibland. Men Marian målar, och det i starka färger. Löjligt mycket. Och det blir inte ens löjligt. Ja, hon skriver bra. Ta bara det här till exempel:

"Vad händer om man inte hittar honom?"
"Han måste bli hittad. De ska spela för åttiotusen människor i Berlin ikväll. Blotta tanken!"
"Var tänker ni leta?"
"Vi börjar på pubarna."
"Och om ni inte hittar honom där?"
"Då finns det en del damer som tar emot herrbesök..."
"Och om han inte är hos någon av dem heller?"
"Då skulle jag tro... hm... då skulle jag tro..." Katie stirrade ut i fjärran och började känna hela effekten av den sömnlösa natten, adrenalinchocken och kris/möjlighetsgrubblet och fick höra sig själv säga:
"... då skulle jag tro att det får bli instrumentalversioner i Berlin ikväll. Fansen kommer att göra upplopp, åtiotusen drömmar blir krossade, miljoner euro kommer att gå förlorade och..."
"Och?"
"Och..." Hon ryckte på axlarna och log av lättnad, för i just det ögonblicket såg hon allting så klart. "Och för övrigt skulle jag tro att vi kommer att vara döda allihop en dag, och då kommer inget av det här att spela nån roll längre."

Eller det här.

"Socker: Conall verkade leva uteslutande av det. Han var den enda man hon visste som åt efterrätter. Men tack vare hans manliga ämnesomsättning krävde sockret inte samma höga pris av honom som av henne. Hans lår var hårda och miskulösa, inte den minsta gnutta daller någonstans - till skillnad från hennes eget gräsliga par. Gud, så hon avundades honom.
  Men idag kom hon aldrig så långt som till frysen. På den fula, kvivärrade diskbänken låg en rad presenter till henne. En flaska champagne med en Post-it-lapp med texten "Drick mig", en enkiloskartong med choklad med texten "Ät mig", och ett rosa paket med band som innehöll tunna underkläder och hade texten "Bär mig"."

Eller det här.

"Du ser inte ut som nån som tycker om att äta."
Om han bara anat vilken kamp hon förde mot sin aptit. Den jäkla grejen var som en rottweiler, den ryckte och drog och ville slita sig ur hennes grepp och sluka allt den såg.
"Jag har en personlig tränare", erkände hon."

Okej, ni fattar va? Fantastiskt. För övrigt har jag jobbat första dagen idag på mitt enda sommarjobb den här sommaren (med att fixa upp min skola) och det var fruktansvärt tråkigt. Har suddat, skrubbat och rensat anslagstavlor i fem timmar.

NU ska jag nog sätta kvällens planer i verket: Ta en lång skön dusch, äta popcorn och mörk choklad, mysa med min pojkvän framför en film och gärna läsa lite mer.


i was difficult to reach but you picked me





Sommar: shorts, linne (båda vila) och en jäkligt lätt sminkning. (armband lindex).


sötare än socker

Gårdagskvällen spenderades med Jesper och en drös vänner hemma hos ett par kompisar. Vi käkade tacos och kollade på film och sådär. De vi var hos har nyss fått kattungar, de var 1 vecka och 6 dagar gamla igår och vansinnigt söta. Medan alla andra satt och kollade på film så låg jag och glodde på kattungarna, helt fascinerad :)


details



Idag premiäranvänder jag min nya älsklingsponcho (hade på mig den förut bara för att fota av den) och till den bär jag detta gladiatorinspirerade armband (indiska). Blev fullkomligt tokförälskad i det när jag såg det och köpte det, men har inte använt det en enda gång. Så det blir två premiärer idag.

Igår blev det som sagt vinkväll, det var mycket trevligt. Ikväll blir det nog myskväll med tacos och film med ett annat par. De föreslog skräckfilm, på vilket Jesper svarade: Min flickvän får fruktansvärda mardrömmar och måste sova med lampan tänd i månader så jag får svårt att sova. Alltså typ inte saw-filmerna. Han har rätt.

Oväntat besök på sängbordet



I morse har jag softat järnet. Vaknade när Jesper åkte till jobbet och kunde inte somna om sedan, så gjorde något jag inte har gjort på FLERA ÅR. Det är ju bedrövligt. Jag hämtade en bok och läste. Jag har allvarligt talat haft så fullt upp de senaste åren att jag inte HUNNIT eller haft ro till att läsa en enda jäkla bok, förutom om det har varit obligatoriskt i skolan. Men nu, hur som helst, tog jag med mig en mörk chokladkaka och den här boken ner till sängen och läste. Det var faktiskt riktigt skönt, och jag tror att det är bra av flera anledningar att läsa: Vokabuläret (?) förbättras, man får inspiration, man får igång tankeverksamheten och så vidare. Har en hel samling Marian Keyes-böcker här hemma, min mamma var ett stort fan. Jag själv, däremot har inte fastnat riktigt lika mycket för hennes författarskap, men den här gången gillar jag den mer än någonsin. Kanske för att jag har blivit äldre. Min mor hade ju faktiskt en ganska fläckfritt bra smak gällande det mesta. Marian är nog smart i allafall, för man blir ju lockad att läsa av att bara kasta en blick på framsidan. (För er som är inte vet det har hon på varje bokframsida en kvinna i klänning, fast man får inte se ansiktet).

Fick dåligt samvete för att jag åt choklad, så tänkte ut och springa. Sitter faktiskt i löparkläderna, men det regnar ju. Ikväll blir det vinkväll med vuxna människor, är lite skeptisk. Men det blir säkert kul.

fuck you very very much



Såhär kände jag igår. Jag var så grymt förbannad, på riktigt skithumör. Och så jävla godissugen. Jag hade varit hemma hela dagen och som den sociala och aktiva varelse jag är började det krypa i mig, eller som jag reagerar: med att bli jävligt missnöjd och irriterad på allt. Om jag är på sånt där skithumör villsäga, annars tar jag tag i saken. Hur som helst satt jag och kokade av irritation och jag fick inte tag i en enda människa som ville köpa godis åt mig. Dessutom ockupperade min far toaletten när jag skulle duscha. Det kändes som att om en enda människa skulle yttra ett ord till mig skulle jag explodera och slita huvudet av stackaren (eller nåt). Så jag gjorde vad vilken tapper riddare som helst skulle ha gjort - jag lämnade huset. Med destination affären som ligger en mil bort. Jag sparkade igång min moppe som stått och samlat damm i ett år (tryckte på en knapp, men sparkade igång lät mer dramatiskt. Bra för historian.) När jag började närma mig samhället fick jag ångest, i stil med snälla låt ingen jag känner se mig. Självklart sitter det ett gäng högpubertala högstadiekids utanför affären. Inte för att jag bryr mig om dem, men faktumet att jag nu var tvungen att lista ut vilken nyckel som leder vart på min moped, och att jag inte ens kunde få upp den på stödet var irriterande pinsamt eftersom vem som helst av fjortonåringarna säkert skulle klara det tusen gånger bättre än jag. När jag plockat mig en hyffsad påse godis och gick ut ur affären och tog den första tuggan insåg jag att jag kanske inte ens var godissugen. Det var inte alls i närheten av så tillfredställande som jag tänkt mig. Fan. Jag som hade uthärdat bitande kyla och brännande öknar. Och när jag kom hem var min pojkvän hemma, samt andra underbara anhöriga så som syskon och storebrors flickvän. Det fanns helt enkelt ingenting att klaga på. Gjorde några desperata försök att gnälla på Jesper, men hur bra gick det när man bara fick: Du är helt underbar, jag älskar dig, till svar. Och att han var stolt över mig för att jag hade tagit moppen. Jo, det kändes lite bättre efter att vi tittat på hotell i Grekland och Turkiet, sett två filmer och mina syskon ätit upp mitt godis.

Välkommen PMS.

tips: batiste



Jag använder torrschampo ibland mellan mina hårtvättar, det tar bort eventuellt fett och ger håret volym. Har testat fyra olika sorter och det här är nog tusan det bästa jag testat hittills. Så använder ni torrschampo, eller funderar på att införskaffa, testa detta! Kostar runt 70 pix på Åhléns tror jag men jag köpte det på rusta för 39.

and the only time i've touched you is in my sleep, but time has changed nothing at all

Fick just ett sånt där sakna-anfall. Saknar gör jag hela tiden, varje dag, men vissa gånger blir det extra intensivt. Tillfällen när den där riktiga panikångesten kommer och våldgästar, den man hade när hon precis hade dött. Den där: Vad ska jag göra? Vad fan ska jag göra? Och tankarna, jag kommer aldrig mer att träffa henne. Jag kommer aldrig mer att få krama om henne, kramas av henne. Jag kommer aldrig mer att skratta med henne. Jag kommer aldrig mer att diskutera med henne. Hon kommer aldrig att pussa mig på kinden igen. Hon kommer aldrig att stötta mig igen. Och tanken på allt som jag aldrig kommer att få uppleva med henne. Hon kommer aldrig att se mig springa ut från skolan i en perfekt vit klänning när jag tar studenten. Hon kommer aldrig att hänga en liten champagneflaska kring min hals. Hon kommer aldrig att hålla tal på mitt bröllop. Hon kommer aldrig att andas in den ljuvliga doften från mina nyfödda barn. Hon kommer aldrig någonting mer.

Jag och mamma brukade lyssna på musik tillsammans. Kommer ihåg när hon hade hittat den här låten, och hon var besatt av den ett tag. "Hey princess, won't you come back home?" 


and you better run run run run to me



Godmorgon! Fast klockan är ju typ 20 i ett, mitt på dagen. Känner verkligen att jag har behövt vila upp mig efter den här asjobbiga vårterminen, och det är vad jag har gjort den här veckan. Vilat, vilat, vilat, tillåtit mig själv att vara inne fast det är sommar och tillåtit mig att sova länge fast livet är kort. Och det är nog ett bra beslut. Sitter just nu och äter typ frukost, men har varit vaken sen halv tolv. Idag ska jag bara vara hemma typ hela dagen, sen ikväll vet jag inte vad som händer. Det är väl det som är grejen med sommarlov, att vara impulsiv och se vart man tar vägen? Om man inte har några speciella mål då. Men hörni, vart fan tog sommarvädret vägen??? Det är ju NU det ska steka på för tusan.

Jaja, nu ska jag jämföra länder och priser. Så att jag och Jesper kan göra den bästa jäkla resan ever.

ny älskling i garderoben



Har ju köpt asmycket kläder den här månaden men inte visat någonting här. Förutom den blommiga klänningen. Är sjukt nöjd med alla mina inköp, älskar den här ponchon från HM som jag fyndade för halva priset. Visar fler bilder sen. Nu ska jag gå och mysa med min älskling nummer ett för ovanlighetens skull.

Godnatt!


lilla väskan

älskar den här lilla väskan. Svart, lite rockig och perfekt på alla sätt. Fyndade den dessutom på rea (i våras). 

 

nu: mys

Idag regnar det och jag är skitdeppig, så det är en klar mysdag. Jag ska tvinga Jesper att titta på någon av Twilightfilmerna med mig för hundrade gången och gosa in mig djupt i hans famn. Har dock inget tröstätsgodis så skippar den delen. Fast det finns ju säkert popcorn eller glass att trycka i sig. Vilken tur, va? Just det! Jag åkte in till stan och träffade Julia idag. Umgicks och shoppade. Så ni vet alltså. 

Nu ska jag bokstavligen hoppa i mysisarna. Puss på er.


jag har ingen karaktär!

Var absolut ovillkorligt och alternativslöst tvungen. Båda gångerna. Visar er någon dag.


tisdagsmorgon

Sitter i en schäslong (?) hemma hos Jesper, ensam, och har tråkigt. Kollar på enformiga serier på tv'n och är på allmänt skithumör. Kan sammanfattas ungefär: Deppig, missnöjd, ledsen, rastlös, avundsjuk, frustrerad.

Måste seriöst komma ut ur huset och göra någonting idag (inte för att jag inte har gjort det de senaste dagarna, men ändå). Samla lite positiv energi. Det bästa vore faktiskt att tröstshoppa tror jag, men det känns inte aktuellt.

Sorry for being so increadibly boring and depressive here.


free

Halloj! Sitter hemma hos Jesper och väntar på att han ska duscha klart, enda gången jag har haft tillfälle att öppna en dator idag. Har haft en riktigt skön dag, har varit med pojkvännen nästan hela dagen. Är så jäkla lycklig att det äntligen är sommar och lov! Känner frihet. Och jag har bestämt att jag ska försöka se lite kravlöst på bloggen nu i sommar, jag uppdaterar när jag känner för det helt enkelt. Nu ska jag mysa med Jesper, tack och lov införskaffade han en mega-fläkt idag så förhoppningsvis kommer det gå att sova inatt också.

Ha en underbar kväll!




how easy it would be


morgonstund

Sitter just nu och planerar resor med Tom och Ebba, är så sjukt taggad så det finns inte! Just nu lutar det åt Alanya, men det kan ju bli något helt annat. Min stackars pojkvän däremot får inte vara med och planera, han är och jobbar på EM i dragracing. Gillar att han verkligen inte litar på att han vaknar av väckarklockan:


to trust, to hope and to endure whatever comes.

Måste ju visa er min underbara sommarklänning som jag redan visat, men bara på galge. Har nu kommit till användning två gånger. Fantastiskt. Tänk att jag övervägde att låta den hänga kvar i butiken. Tack älskade Sophia för att du pushade mig.

Har förresten fått en locktång av min frisör, så har kört på lockar ett par dagar.


love is always patient and kind,

Just nu: Har just ätit tacos med ett gäng älskade människor. Bland andra de här två gullungarna. Du är min bästa vän! sa Eva. Det är ju nästan så att man får en liten tår i ögat. Snart blir det Shrek!

Här får ni dessutom en liten inblick i min pappas kök.


nya erfarenheter

Idag och ikväll är jag barnvakt åt mina små kusiner, Eva 5 och Julia 2. Det är mysigt, vi ska titta på alla Shrek-filmer och äta tacos. Dessutom ska jag, Tom, David och Ebba kolla lite på resmål. Just det, blev just en erfarenhet rikare då jag fick byta min första blöja! Spännande, right?


celebration

igår firade jag att skolan äntligen är slut med fina vänner och god mat. Först lunchade vi på Santa Monica taco bar, och senare på kvällen blev det grillmys på landet.


someday my pain will mark you


i think i might die inside

Jag trodde att det fanns en gräns för vad som fick drabba en människa. En släkt. Jag hade nog fel, det är dags igen. Just när vi börjat leva. Just när jag börjat andas. Just när jag börjat se. Just när jag börjat vilja. Vilja leva. Just när jag har börjat orka. Nu kommer mörkret och inkräktar igen, den ständiga smärtan. Jag backar, men det finns ingen fast mark bakom mig, och ingen framför mig. Det är nu vi måste göra det igen, det omöjliga. Vi måste stå på mark som inte finns, vi måste flyga. Igen. Och jag undrar hur sargat ett hjärta kan bli. Det är dags att bli hjälplös igen. Vi kämpar mot krafter vi inte kan mäta oss med. Men vi ska kämpa.

Jag hade tänkt rida, städa, sola, kanske träna. Jag tänker inte göra någonting längre. Känslan är bekant.

stay with me because

igår körde jag på långklänning och turkosa smycken. Och converse såklart. Och hade en sjukt bra dag. You'll see.

Och by the way, blev ju av med min dator igår med photoshop, så nu blir det oredigerade bilder ett tag framöver. Har ju dessutom lånat ut systemkameran så det är dessutom kompaktkamera-bilder. Jippi.


det här är sommar

Strosar runt i långklänning hemma hos Jesper, vi har just ätit middag med hans föräldrar framför fotbollen, vi sitter fortfarande bänkade framför tv'n (sverige-finland). Är skitsur, för jag skrev just ett inlägg som bara försvann... Så drygt.

Jag skrev att jag gör ännu ett försök att bli fotbollsintresserad. Jag har verkligen noll intresse för att titta på fotboll och sport överhuvudtaget, men jag skulle gärna vara mer intresserad. Det skulle vara kul att kunna titta på en match och faktiskt finna det underhållande. Känner mig som en svikare mot våra svenska idrottsmän och kvinnor. Eller? Hö hö. Nej men allvarligt talat. Dock gillar jag själva evenemanget, jag gillar att det finns så otroligt mycket intresse och hjärta inom sporten, och jag misstänker att jag skulle gilla att gå på någon stor/viktig match live, just för atmosfären och trycket i luften.

Hur som helst, nu ska jag gå tillbaka till tv'n. Innan det lägger jag upp bilder från idag när vi badade. Vi hoppade från en bro, sjukt läskigt men sjukt kul. Det var jag och grabbarna. En tjejkompis hoppade en gång (efter att hon sett att vi andra överlevt fallet, haha!) men bangade sedan. Jag hoppade, trots att jag är livrädd för grumligt vatten och dessutom höjdrädd. Jag är en riktig adrenalinjunkie.

Till sist: Jag sörjer. Det här är det sista inlägget jag skriver från min dator för den här sommaren, i morgon ska den lämnas in till skolan och jag får inte tillbaka den förrän skolan börjar igen. Jäkla svin. Måste ragga en ny dator, har en på lut som måste lagas och sedan måste jag installera photoshop. Åter igen: Jäkla svin. Fatta att min dator måste tillbringa sommaren i ett förråd, när den kunde vara med mig genom skratt, tårar, vin, mat, solskyddsfaktor, vatten och slisk och slebb? SO not fair. Hejdå datorn. Love you long time.

Ja, ja. Ha en bra kväll, vi hörs i morgon. Puss!



sommarens första dopp

Åh, idag är en jäkligt speciell dag för jag har badat för första gången i år! Så jäkla underbart. Ett gäng drog ut till Ulva kvarn där vi hoppade från en bro ner i vattnet, sjukt läskigt. Lägger upp bild på hoppet sen. Slemmigt och äckligt vatten är petitesser vid glädjetillfällen som dessa.  

Nu ska jag rida, och sen göra något med Jesper.


sweet dreams are made of this

Nu har jag och Jesper gräddat våfflor och suttit framför tv'n och käkat och myst. Nu blir det sängen, ska ju upp till en av de sista skoldagarna i morgon. Helt INSANE hur skönt det ska bli med sommarlov! Det pirrar ju nästan lite inombords bara av att tänka på det.

Har flyttat över massa bilder från Jespers iPhone till min externa hårddisk, ganska kul att titta igenom. Sista bilden är från häromdagen i ett par kompisars soffa, hittade en elefantkompis två elefantkompisar, haha.

Sov gott!


myskväll

Ikväll blir det en myskväll med Jesper, vi ska laga mat och sitta framför TV'n och bara mysa. Har blivit typ en hel dag i solen. Hans syrra och kille med två barn har varit hemma hos honom, så det har varit full rulle.

Bilder från i förrgår kommer här!


dyrkar solen

Är hemma hos Jesper och chillar, solar och äter gott och bara myser. Gårdagen bjöd på gym och soffhäng med lite kompisar i deras lägenhet, samt en kattförlossning! Så himla coolt. Ska lägga upp bilder senare. Just nu sitter jag vid Jespers dator, så jag har inga bilder på den här datorn. Hittade dock en bild, så den kan jag bjuda på! Haha.

Ha en underbar sommardag så hörs vi senare!


inspiration: enkel sommardukning

Hej och hå, sitter och redigerar lite bilder från gårdagen. Jag passade på att duka lite fint, det märks inte så mycket här i bloggen men jag är en sucker för inredning och sådant. Älskar fina möbler och textiler. Igår gjorde jag en väldigt snabb och enkel sommardukning som alla kan göra på ett kick.

Jag använde endast två ljusrosa löpare och vita pappersservietter (det blir så jobbigt att tvätta och stryka tygservietter om man ska använda det varje gång), och sedan en vanlig tallrik för varmrätt och en djup skål till förrätten. Skulle dock varit snyggare med minde tallrikar till förrätten, men då vi åt sallad var dessa mest praktiska. Syrenerna plockade jag från våra buskar. Tog typ tio minuter. By the way, vi åt med bestick också, jag lovar. Hade bara inte lagt ut dem när jag tog bilderna. 

Nu ska jag skutta iväg och göra mig i ordning för att sedan åka in och hälsa på farfar på sjukhuset. Därefter blir det gymmet.  



just nu:

Idag är en riktig familjelördag. Vi har varit iväg och kollat på min kusins fotbollsmatch, och nu är min moster och hennes familj här och vi har fyllt upp kylskåpet till bredden och håller på och lagar en riktig brakmiddag. Mysigt. Jesper anländer också vilken minut som helst. Sitter just nu med minsta kusinen i knät, och lyssnar på Shreklåtar, hon älskar shrek :) gullan. Herregud vilket liv det var för ett tag sen när Åsa (moster) försökte borsta håret på trollungen.


we're the people, the lucky with the fragile bones

Idag mår jag som jag förtjänar. Nästan. Det blev en lyckad kväll igår, först grillade jag med fem grabbar och därefter drog vi på fest. Glömde dock kameran hemma vilket suger, men det blev lite grill/förfestbilder iallafall.

Nu ska jag försöka göra ett ryck och veva ihop lite äggröra så att jag får i mig någonting, bara choklad och cocacola känns inte så stabilt. Sedan ska jag nog ut och njuta av vädret. Fast jag har tusen saker att göra. Eller i allafall tre. Ha en underbar dag!



Såklart naglarna ska målas.

ro

Blev ju som sagt en långpromenad igår med alexia, vi gick (och sprang) 12,5 km. Jag tänker ofta på när jag är ute i naturen att jag får se så mycket som man inte skulle fått se om man inte gick ut där i skogen, och jag tänker att jag får se mycket som andra missar. Och det är inte för att jag är någon skogsdiggare i allmänhet, jag är mer av en stadstjej, men för att det är så vackert. Och nästan magiskt. Teknik, butiker, caféer och resturanger i all ära, men i naturen kommer vi nära någonting som är äldre än allt annat. Jag uppskattar att vada genom högt, orört gräs och vilda blommor, på mark som nog bara jag och de vilda djuren vistas på. Att stöta på ett rådjur som kanske ingen sett förr. Det ger ro.


we walked along a crowded street, you took my hand and danced with me

Sitter och har just ätit frukost, älskar sommaren, älskar ledighet! Men alltså, fattar ni att det REDAN är juni? Som jag har längtat. Hoppas nu att dessa tre sommarmånader går riktigt, riktigt långsamt. Men jag har en känsla av att de inte kommer att göra det. Jag tror att det här kan bli den bästa sommaren i mitt sjuttonåriga liv. Om vi har lite tur.

Nu ska jag sätta på mig lite minimala kläder och ta en långpromenad, tänkte mig sisådär strax över en mil igen. Och springa lite. Men först ska jag bjuda på en bildbomb från de senaste dagarna. Klippning och toning, student (längtar såååå tills nästa år då det är min tur!), utgång, solning, morgonmys, grillning.

Haha, snygg man är med färgen i håret! Mitt öra ser ut som ett alvöra.
 


we could fly, you and I on a cloud

Mys med pojkvännen väntar så jag ska fatta mig kort. Gårdagens utgång var otroligt mysig och lyckad, jag hängde hela kvällen på Lingon (hade ingen aning om att det stället var så mysigt) med först ett gäng och senare med ett annat. Perfekt, helt enkelt. Därefter tog jag och Sophia nattåget hem till henne och sov där.

Dagen har bestått av en fantastisk brunch tillagad av mig och Sophia (scrumbled eggs, bacon, amerikanska pannkakor med sirap, färskt bröd med marmelad) och senare drog vi oss in till stan för att utmana några pojkar på lite beachvolleyboll.

Den här ljuvliga sommarklänningen införskaffade jag häromveckan. Har dock inte fått tillfälle att inviga den ännu.


summer's in the air

dagen har bestått av stan, titta på studenter, sallad vid ån, borttappande av värdefulla ägodelar som senare hittades, sjukhusbesök, fågelbajs i håret, och nu pågår grillning och öldrickande hos en killkompis. Senare ska vi dra oss in mot staden och förhoppningsvis gå ut.

Puss på er och på sommaren!

RSS 2.0